Om Josse

ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR: BARN OCH MAT

Josses Barnmat vann 1:a priset I ”Årets Svenska Måltidslitteratur 2010” i kategorin: Barn och Mat. Priset delas ut i Grythyttan varje år av Måltidsakademien där Carl Jan Grankvist är ordförande.

 

Juryns motivering lyder:

Lekfulla och inspirerande råd om att laga mat till de minsta - allt från morfars makrill till egenbakad ostkaka.

Smaskens för de små, helt enkelt.

 

GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS I PARIS 3-6 mars 2011

The Gourmand World Cookbook Awards är en internationell tävling för kokböcker och Josses Barnmat har utsetts som vinnare i Sverige i kategorin Best Children and Family Cookbook och ska nu tävla mot resten av världen. Titeln "Best in the world" hägrar… Final och prisutdelning sker den 3 mars 2011 i Paris. Prisutdelningen äger rum i samband med Paris Cookbook Fair, där världens alla författare, formgivare, fotografer och förläggare av kokböcker samlas och ställer ut.

 

RADIOHUSET SR | P4

Under två år, 2010-2011, medverkade jag varje onsdag kl 9.40 i radioprogrammet Radiohuset i Sveriges Radio P4 Göteborg.

 

I Radiohuset pratade jag med programledaren Lena Rångeby om skola, familj och annat intressant, men allra mest pratade vi mat.

HUR DET BÖRJADE

Allt började med min första bok Annas & Hugos Barnmatsbok (1999) som jag skrev tillsammans med Maria Iversén och som vi gav ut på vårt egna förlag, Dibdib & Dobdob. Annas & Hugos Barnmat blev en stor framgång med 22,000 sålda exemplar.

 

Sedan dess har jag hållit barnmatskurser för nyblivna föräldrar runtom i landet. Och kurserna fortsätter i hela stockholmsområdet. Jag har nu hållit kurs i femton år!

 

Familjen bor i en fd affär ute på landet 30 minuter från Stockholm tillsammans med katterna Rut och Jansson samt hundarna Kajsa och Doris.

NYHETSMORGON TV4

Efter en fantastisk vecka hos Nyhetsmorgon i TV4 där jag var veckans kock på temat mat och barn så har jag lite svårt att tro att det har hänt! Det var sjukt kul men ack vilka tidiga morgnar − kl 03:45 ringde klockan och våra barn, Carla och Hugo, som också medverkade var svårstartade...

 

Jag lagade recept ur mina senaste böcker Josses barnmat och Josses mellisbok.

 

Om du går in på recept.nu så hittar du många goda recept!

JOBB & UTBILDNING

Jag jobbar som hemkunskapsfröken på Alfaskolan i Frösunda, Stockholm. Och däremellan gör jag olika frilansuppdrag som t.ex. Sveriges Yngsta Mästerkock där jag medverkat båda säsong-erna.

Galet roligt!

 

JURIST MED INRIKTNING PÅ MILJÖRÄTT

Jag är jurist med inriktning på miljörätt. För att få en helhetsbild av miljöområdet innan uppsatsskrivandet om producentansvar läste jag miljövård på Stockholms universitet.

 

POPPIUS

Min juristexamen har jag sedan kompletterat med Poppius journalistskola, grundläggande journalist- och researchkurs, under ett års tid.

 

UTBILDAR MIG NU TILL LÄRARE

Nu pluggar jag till lärare på Stockholms universitet, så roligt och inspirerande!